VbV SCM Klasse Startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen SCM Klasse 1)

Auto’s zijn makkelijk te stelen door de slechte veiligheid van de auto zelf. Sinds 1998 is in Europa de fabrikant wettelijk verplicht een blokkeersysteem naar de brandstoftoevoer en de ontsteking in een auto in te bouwen. Dit blokkeersysteem schakelt automatisch in als de sleutel uit het contact wordt verwijderd. Dit af-fabriek systeem is door het dievengilde makkelijk te kraken.

Een eerste mogelijkheid om dat te voorkomen is om een VbV SCM Klasse Startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen SCM Klasse 1) in te laten bouwen. Een startonderbreker op een auto zorgt voor meer veiligheid. Het is een startblokkering; de auto kan niet zonder sleutel gestart en meegenomen worden. Dit beveiligingssysteem kent twee automatisch inschakelende blokkeringen: op de startmotor en meestal ook op de brandstoftoevoer (als extra beveiliging).

De kenmerken van een VbV/SCM-Klasse Startonderbreker met eigen autorisatie zijn:

  • Dubbele blokkering die automatisch inschakelt
  • Blokkering op startmotor en meestal op de brandstofvoorziening
  • Wordt uitgeschakeld door middel van een eigen autorisatie key en/of pas
  • Geen inbraakdetectie
  • Geen inbraakalarmering
  • Geen volgsysteem
  • Inbouw op locatie in heel Nederland (voor de Waddeneilanden geldt een meerprijs)

Heeft u een auto in een duurdere klasse, dan raden wij u aan om een ander alarmsysteem in te laten bouwen. U kunt hierbij denken aan een VbV SCM Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie of een VbV SCM Klasse Voertuigvolgsysteem PLUS. Dit systeem heeft, naast een startonderbreker, ook een alarmfunctie en/of volgsysteem. Uw gestolen voertuig is met een Voertuigvolgsysteem in heel Europa weer terug te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!