Alarmcentrale 0857 – 602 808 (24/7 bereikbaar)

Het CCV nieuwe eigenaar keurmerk Voertuigbeveiliging

Vandaag heeft het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) de eigendomsrechten van het VbV – SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging overgedragen aan het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Kiwa-SCM blijft verantwoordelijk voor de uitvoering. Het keurmerk gaat verder onder de naam Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

Het keurmerk staat voor kwaliteit van de ingebouwde beveiliging in voertuigen. “De afgelopen jaren heeft het keurmerk zijn waarde bewezen,” aldus Martine Hoofdwijk, adviseur Keurmerken bij het CCV. “Uit cijfers blijkt dat een auto met zichtbaar goedgekeurde beveiliging 50% minder kans heeft om gestolen te worden.”

De overname van het keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een Commissie van Belanghebbenden. Hierin zijn onder andere afnemers, leveranciers, verzekeraars en de certificatie-instelling vertegenwoordigd.

Per 1 juli 2019 worden de eisen van het keurmerk aangescherpt om diefstal via ‘slimme’ autosleutels te voorkomen. Vanaf die datum wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen relay attack. Uiterlijk 1 juni publiceert het CCV de nieuwe eisen op haar website. Op 1 januari 2020 volgt een volledige inhoudelijke herziening van het keurmerk.

Voor vragen over de overname van het keurmerk kan worden gemaild naar voertuigbeveiliging@hetccv.nl.